Aycash; Vad betyder namnet?

Det är en del som har hört av sig till oss och undrat: Vad betyder egentligen Aycash?

Med åren så har vi själva glömt bort varför vi valde namnet och vad namnet betyder.. Det har funnits teorier, både från andra och oss själva.. Och ja, vad betyder egentligen skiten?

En förklaring, som startade som en halvlögn från oss själva, var att namnet betyder "det finns cash" på spanska.. Och att när Criss var i Chile -99, så frågade alltid hans kusiner "Y ay' cash, o no?" (Finns det cash eller inte) eftersom dem visste att "svensken" hade fett me pengar (han hade ju trots allt kvarterets ända Nike tröja). Det slutade alltid med att Criss bjöd på bärs och annat smått och gott... Ja, det FANNS cash! I slutet av resan så tog dock alla flooze slut.. Och en dag så frågade Criss kusse: "ya po' ay cash o no?" No weon no tengo cash.. dejate wear un rato.." TOLK: Nej det finns inga cash kvar.. Klipp dig, skaffa ett jobb och låt mig va maaan".. besvikelsen i kusinens ögon var stor.. Och när Aycash sen bildades år 2000-2001, så var tanken att nu, nu skulle det alltid finnas cash och dem omkring gruppen skulle aldrig behöva vara besvikna! ... En ganska fin historia, som hade varit ännu finare om den varit sann.. men det var den inte.

En annan teori, som vi inte vet vart den kom ifrån, var att om om man läser Aycash "baklänges" blir det CashAy eller om du vill - cashay.. som på spanska (chilensk) betyder "fattar du?". Teorin var att vi egentligen skulle hetat Fattaru men på spanska och när 4 grabbar från söder gjorde succé med låten "Mina hundar" så blev det en omöjlighet.. Så då vände vi bara på skiten; Aycash!

Den här teorin har vi nästan själva kommit att tro på.. Den lät ju logisk men den är inte heller sann. "Fattaru" hade redan börjat bli kända innan vi ens kände varandra och det hade varit helt ologiskt att lansera namnet "Cashay" som ett alternativ.

Den riktiga förklaringen är...


Att ordet,namnet.. betyder Jack Shiet; Nada - inte ett skit!

Varför just Aycash?

Först och främst; vi var alltid dåliga på att komma på bra namn.. Något ni kommer märka senare om ni följer bloggen.. För det andra tänkte man lite annorlunda på den tiden. Cristo hade en massa skivor från Frankrike och vi var inne på fransk hip.. Skiten lät fett tungt så vi tänkte 1+1=2: - "Fan vi måste ha något med franska influenser!". Så efter att ha suttit en halv dag hos Cristo och typ bara sagt massa konstiga ljud som skulle "låta" franska.. Så hade vi ett alternativ vi tyckte lät franskt och bra.. I'Cage.. med riktigt sånt där franskt G-ljud... I'Cagggggge.. (Vilka jävla idioter..) Efter nån dag ändrades sedan stavningen till: AYCASH.. voila madame!

Andra alternativ var skitdumma men det överlägset dummaste var Criss förslag: "Animerad Verklighet".. Vad är det för skitnamn?  Ni kan ju gissa vad Criss ägnade sig åt på den tiden..
Tack och lov, satte dem andra stopp för förslaget.. Tänk er; "Hej Hej, vi är Animerad Verklighet.. Ska vi göra en låt?"

Buenas Buenas

// Aycash


Kommentarer
Postat av: eKKat

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA d e allt jag har o säga xD fifan asså!! :D



( D va bra att ni satte stopp för criss ide " animerad verklighet" 8-) haha hade inte funkat alls säger jag bara :P )

2008-11-20 @ 18:10:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0