Aycash - Pistolonico

Nu släpper Aycash låten till den senaste videon - Pistolonico.
Låten som från början skulle bestå av 2 tracks, Pistolonico och Mi Flow, släpps nu som en egen mp3:a.
Pistolonico är en cover på låten "Pistolon" med Yaga y Mackie, och instrumentalen är producerad av Dj Blass.
Låten släpps endast i Promo syfte. Så Nej, det är inte ett riktigt singelsläpp eller vårt beat som många frågat om och påpekat.

(- Vårt eget beat? Fukk maan.. Vi har nästan aldrig nåt "eget beat".. E du proddare? Hör av dig!)

För er som inte hört låten, Enjoy!
För er andra som redan sett videon, här har ni låten i mp3, Enjoy again!

Aycash - PistolonicoVila i frid, Alfredo
Du var en person som gjorde ett stort intryck på människor runt omkring dig. Det är personligheter som dig man minns.. Imorgon säger vi farväl för sista gången.

Vila i frid, Alfredo.

Svenska eller spanska; Hur ska ni ha det, hombrey? Del 1

När vi träffades och bildade gruppen Aycash kring år 2001, var det aldrig något snack om att vi skulle göra hip hop på svenska. Visst hade Americo i sina yngsta dar prövat sig på att köra på engelska men det lät väl sådär, minst sagt (Dre Dog in tha house baby, yeah!!). Första låtarna Aycash gjorde var "4 Element" och "Pass på dessa". Vilka tider...Runt 2002, gjorde Danito en beat som hade en sydamerikansk sampling.. Det var egentligen då som vi för första gången tänkte "att vi kan testa och göra den på spanska". Resultatet var inte det bästa. Det kanske inte var så smart heller att testa den live för första gången, dagen efter att vi skrivit texterna.


Americo hade dock redan från början blandat in en del spanska i sina texter. I låten "Testamentet" kör han exempelvis nästan hela versen på spanska. Det finns andra exempel där vi alla blandade in några rader spanska och konstigt hade det varit om vi inte gjort det. Spanska är trots allt vårt modersmål.Efter sommaren 2002 träffade vi en snubbe vid namn Ric. Ric arbetade för ett skivbolag och hade hört oss under sommaren. Han var intresserad av ett samarbete och framförallt var det låten "Ayfiesta", som han hade fastnat för. MEN.. Det finns alltid ett MEN.. Han ville att vi skulle börja köra på spanska eftersom "svenska talas av 8 miljoner; spanska av 600 miljoner". Och det är klart snackar vi skivbolag, så snackar vi business. Vi tänkte att vi skulle göra ett försök. Efter ca 3-4 månaders frosseri i spanska lyrics och rhymes började flowet sitta allt bättre men vi var fortfarande långt bakom t.o.m. dem som var medelmåttorna inom genren. Efter ca 1 års samarbete var den goda tiden hos skivbolaget förbi. Ägarna hade tydligen börjat undra vilka dem där 4 ungdomarna som hängde i deras dyra studios var. Att vi dessutom ständigt drack och smokade gjorde oss inte populärare. Bolaget hade dessutom bytt inriktning under denna tid och valt att satsa på den asiatiska marknaden. "Japaner är väl inte så inne på spansk hip hop", tänkte dem och så behövde inte vi komma tillbaka mer.Criss ryckte därefter in i lumpen och var borta under ca 1 år. Vid ungefär samma tidpunkt tappade vi också Danito. När Criss väl muckade hann han vara ute i ca 3 månader innan det var dags för Americo att "rycka in". Vid denna punkt var Aycash som närmast att läggas ner.. På riktigt..Resa Genom Tiden 4

Resan som ni just nu följer, kommer att hoppa lite fram och tillbaks i tiden. Ni kommer att få höra låtar, släppta som osläppta, från perioden 2001-2006/2007.

Aycash har ingen tidslinje på släppen här på bloggen, utan kommer att släppa låtarna lite blandat.
Denna gång har vi en låt från ca. 2004 som proddades av Nate och som spelades in i Reactive studion.
Under den här tiden jobbade Aycash med en platta i Reactive Studion, med Nate som producent till de flesta av låtarna.
Med dessa låtar hände det till slut ingenting, det blev knas me folket hos Reactive, så allt blev liggandes och samlade damm. Som tur e fick grabbarna med sig en bränd skiva (snodd?) med de flesta av låtarna, så ett flertal av dem kommer att poppa upp här på bloggen för lyssning/nedladdning.

Denna gång handlar det om låten "Enchufate" som gästas av Linda P.

Enjoy!

Ps. Vi lägger även upp remixen till samma låt som även den proddades av Nate.
Ds.

"Enchufate"
"Enchufate remix"

Resa Genom Tiden del 3

Även denna gång hittar vi en låt från 2003. Den vart inte glömd precis, men ingen hade denna låt på mp3 helt enkelt. Den hade på något mystiskt sätt, som flera andra låtar, försvunnit i det okända. Men nu är den tebax.
Det handlar om låten Big Bajt.
Det här var Aycash första låt med en reggaeton beat och faktiskt så har vi inte gjort fler sen dess. Hursomhelst.. Det var vid de här tillfället Aycash började köra lite mer spanska.

Den har även blivit en av våra mest efterfrågade låtar, kanske för att Aycash gjorde en video till Big Bajt, men inte släppte låten och videon förens år 2007.

Men nu finns den som sagt här, låten Big Bajt i mp3 format.

Bara att lyssna/ladda ner den från nya fönstret som öppnas.
Enjoy!

Ny video: Pistolonico - Se den!

Nu är videon klar! En lågbudget video med 3 arga "little people" i ett parkeringshus.. men med ODMH bakom spakarna så blir det riktigt nice! Som alltid!

Vi vill passa på att tacka ODMH för att han dels har gjort en riktigt snygg video med minsta möjliga material men också för att han är äkta snubbe som ställt upp till 100%. Ollan, du kan förvänta dig en Aycash gåva i form av en helt ny engångskamera från Kodak - "Disney Special Editon". Till alla andra; Sprid gärna ordet!

En salong i betongen!

Ibland dyker det upp personer som samarbetar, sliter hårt och bygger upp något eget.. Och när man lyckas på det sättet som dem här grabbarna har gjort så kan man inte göra annat än att imponeras.. Kraftigt också!Besök grabbarnas SalongBetong och låt er inspireras..


Mixtapet På G

Äntligen så är det efterlängtade Mixtapet på väg att släppas. Detaljerna finslipas i studion, och nu i helgen så ska hela Aycash ännu en gång träffas för att gå igen dessa detaljer och förhoppningsvis även spela in 1 lr 2 nya låtar som även dom ska vara med på Mixtapet om de håller måttet, och de gör dom säkert, för att de senaste låtarna som kommit ut från Rasca Studion är mer lr mindre HITS (Om man är ett våldsamt hängiven Aycash fan).
Hitills så består tapet av ca 13-14 låtar, några gick att ladda ner på Aycash Myspace sida, vissa går att lyssna på just NU, och andra är osläppta låtar.
Mixtapet har fått namnet "Aycash - The Boomerang Effect".
Varför just det namnet undrar då vissa?
Kan vara för att de namnet passar Aycash, då gruppen "Kastat" bort  massa tid och talang... hela gruppen helt enkelt, men ändå fortsätter att "komma tillbaks".
Eller oxo kan det vara för att även om folk försöker kasta bort Aycash musiken, så kommer den fortfarande alltid komma tillbaks. You can't get rid of us fool!
Så snart mina damer och herrar, så släpps Mixtapet.

The Boomerang Effect


Vi ska även fråga grabbarna om dom kan slänga upp en Snippet från skivan så att man kan få ett smakprov.
Men som sagt, vissa låtar finns uppe nu på Aycash Myspace sida för lyssning. Aycash återkommer med mer info när sådan finns.
tills dess, hare sofoot.
Bless!

Resa Genom Tiden Del 2

För nån dag sen la vi ut en låt som heter "Brushan".. Om ni inte redan tankat ner den. Sov inte.. Gör det nyss!

Idag är det dags för en låt som också spelades in 2003. Tanken var att det skulle bli ett intro där vi presenterade oss själva för en spansktalande scen.. men som så många gånger förr, dracks det för mycket och resultatet fick en touch av clowneri..

 På den här hör ni också Danito..Riktig Aycash nostalgi med andra ord!

Aycash - Intro (2003)

Lyssna på 2 nya låtar!

Nu kan ni få lyssna på 2 nya låtar om ni besöker vår Myspace!

Låtarna heter "Me Tiene Amarrao", som vi har snackat mycket om här tidigare och som Criss äldsta son visar hur den ska köras på en video lite längre ner...

Den andra heter "Sucia Pasión".. Och ja.. Lyssna själva... Vi diggar den, fulla latinamerikaner med krossade hjärtan kommer digga den och vi hoppas du diggar den.. Speciellt om du oxå är en sån som känner dirty love, för din käraste ;)

Besök vår Myspace och droppa gärna en kommentar om låtarna här..

Hade nice!


Resa Genom Tiden Del 1

En sektion här på bloggen har vi valt att kalla för Resa Genom Tiden. Vi kommer att få följa med på en resa genom tiden med Aycash låtar. Osläppta, bortglömda, gömda, förlorade, bortappade m.m.

Aycash - Brushan (2003).
Det här är en gammal låt som många har frågat efter, men ingen vetat vart den tog vägen.
Låten spelades in år 2003 i Emmas Kök, och EKP stod för produktionen.
Låten i sig är en liten historia, om saker o ting som utspelade sig i verkligheten. Vissa grejer e sanna, andra e bull...
Det e en rolig låt, som Aycash vill dela me sig, fast än de gått så många år.

Ladda Ner.


Ändrade planer!

Som Aycash skrev för ett tag sen gällande nya videon Pistolonico/Mi flow så har det blivit en liten ändring...
I och med att det börjar ta för lång tid att påbörja inspelningen me 2:a videon, Mi Flow, så kommer videon till Pistolonico att släppas som en egen video. Vilket borde bli inom en rätt snar framtid. Den håller på att redigeras just nu av ODMH som ni redan vet.
Så vänta er en FET video inom närmsta veckorna...


Gott nytt år!

Vi har som ni märker inte skrivit sedan jul av naturliga skäl, som festande och mellandagsrelaxation. Nu har vi dock blivit av med den värsta baksmällan och då är det dags att köra igång detta år som vi vill ska bli "vårt" år.. Det har hänt en del saker sedan sista inlägget..

- La isla!

Vi körde en show som bestod av enbart nya låtar förutom remixen på "Alla som inte dansar".. Arrangören var mycket nöjd men synd att det var lite folk på stället. Hård konkurrens från andra klubbar och allmän segt efter jul samt att kom igen.. Vi har inte den största hajpen i stan för tillfället.. ;) Något som det dock kommer blir ändring på.. Varför? Det förklarar vi lite längre ner. Gruppen hade annars kul, drack och umgicks med nära, mindre nära och andra kära.

I slutet av kvällen blev vi dock av med kameran som Cristo tagit med och som förevigat kvällen, från studion till soundchecket och själva showen... men eftersom Cristo verkar ha gjort goda gärningar så fick vi tillbaka den då den som "hittat" kameran kände igen oss och var en sjysst och ringde upp Criss. Kameran har Criss dock inte hämtat eftersom han sovit och degat sen nyår.. Men bilder kommer komma upp senare..


- Vi inleder en prövotid med managers/promotors/alltiallo snubbar

En anledning till att vi alltid varit dåliga på att få ut våra grejjer och sätta gruppen på kartan, är att vi är helt värdelösa på att mingla, knyta kontakter, göra reklam för oss, marknadsföra oss o.s.v. I mellandagarna träffade vi därför 2 driftiga grabbar  och diskuterade ett ev. samarbete. Då detta endast var ett första möte så vill vi inte förhasta saker och ting.. Men det hela går ut på att göra 2009 till det år som Aycash skall komma till sin rätt. För att göra det behöver vi hjälp från människor som kan sköta det som vi inte kan.. Vi återkommer när och om det finns något av värde att berätta ;)

- Nyår!

Nyårsafton firades på olika delar av stan.. Vi hade tänkt träffas på en klubb i stan men som alltid blir det helt andra planer efter 12 slaget. Nyårsafton blev dock lyckat och inga skandaler att rapportera denna gång..


RSS 2.0