Som sagt..

..den som inte rycks med i "Me tiene Amarrao" är antingen döv eller död.
T.o.m dem minsta fastnar för den!Snart i en spelare nära dig!

Aycash arrangerar tävlingar

Inom kort kommer vi börja arrangera tävlingar på bloggen.. Priserna kommer att variera allt ifrån biobiljetter (väldigt sällan) till kepsar från VM-98 (väldigt ofta).

Ju fler som deltar desto finare priser.. Gästlistor på klubbar, en städning, engångskameror, frukt.. Så joina du också och höll ögonen öppna!

Chaooo!


José Maria de Compostela Cruz

Om vi alla kunde dansa som José Maria, skulle ingen vara singel...


Bråttom bråttom!

God kväääääll!

Känns som att det händer mer än på mycket lääänge.. och det är nice självklart men det är en kamp att få allt och gå ihop. Det är jobb, plugg, familj, avstånd och annat som ska klaffa.. men man ska inte klaga det är samma för alla!

"Amarrao" som vi har snackat om tidigare är några minuter ifrån att bli helt klar. Den som inte rycks med i den låten är antingen döv eller död.

En annan låt som dykt upp från ingenstans är en som haft test-namnet. "Especies", den är annorlunda och vi hoppas att den lockar sin egen lilla skara som diggar den.. Det är ju oftast så, nångång på hundra kommer en låt som ALLA diggar men oftast är det små grupper som diggar olika shit och det är inget konstigt med det; smaken är götten..

Hemsidan är i full gång och vi hoppas snart kunna lansera den.. Ni som läst bloggen från start vet att den kommer att vara enkel (precis som resten av vår syn på saker och ting) men vi tänker; Fokusera på det viktiga. En fet hemsida+ keff musik= Vem fan bryr sig? En keff sida+fet muik= vem fan bryr sig? haha.. ;)


Hade fett soooft; Ännu en helg; Var försiktiga!


Aycash went 2 GBG!

Med tiden så kommer ni kära läsare att få lära känna medlemmarna från denna grupp mer och mer, sakta men säkert.
För er som kanske missade Aycash lilla mini dokumentär/roadtrip till Göteborg från förra året så kommer här en liten flashback.

De hela startade den 9:e november förra året kl 06.00 i Stockholm Central, gruppen hade äntligen fått tag på sista minuten biljetter till göteborg efter flera timmars anstränging och ett flertal samtal till SJ's telefonbokning.
Idén var att komma fram till gbg så tidigt som möjligt, checka in på hotellet som klubben hade fixat,
dra vidare till Dirty Crowd studion och spela in nån låt till ett kommande Mixtape, käka nåt, dra vidare till klubben för att soundchecka, tillbaks till hotellet för att chilla/förkröka.. för att sedan göra en oförglömlig show på Vice City Club.
Allt va så nice planerat.
MEN...
jepp, de finns självklart ett MEN i de hela.
Inte fan visste Aycash att tågjäveln skulle pajja mitt i hela resandet.
Pga nåt tågfel, så stanna tåget nånstans mitt i bushen, och fick vänta i hela 6 TIMMAR!!! tills dom kunde fixa problemet.
Det som skulle bli en ca 5 timmars resa, blev till ett helvetes 11 Timmar!!!!!! i ett fuckin tåg.
Ni skulle sett alla resandes miner efter de hela, ja, ni kan ju tänka er.
Aja, whatta fuck, de ba göra de bästa utav situationen lr hur, de blir ju inte bättre av att man sitter o gnäller som nån kärring precis.
Så de första Aycash gjorde va att fixa en egen kupé, de tyckte dom va helt rätt att göra, iom att tåget fuckade.
Efter de så blev de hela något bättre, privat kupé där dom kunde chilla, repa, sova  aa, ni vet, sånt som man gör på en kupé lixom.
Kalabalik skulle de bli i tåget, då tågvärden genom högtalarna sa de magiska orden... "Gratis tilltugg finns att hämta på bistron".
Shit, kändes som tåget skulle välta lr något, då alla rusade som djur som inte fått äta på flera timmar.. iofs så hade ju de flesta inte ätit på flera timmar, så deras agerande var ju förståerlig.
Kupén som Aycash hade beslagtagit va inte bara en bra ide, och ett soft ställe att chilla resten av resa på.. Den var jävligt bra placerad.
Ni kanske kan tänka er vart jag menar då.. jepp, bara ett par meter från bistron!!!
Så bland de första på plats så vare 4 små chilenare som stod vid kön och lastade på mackor, juice, saft, ÖL!! choklad.. aa, de som finns att köpa på bistron lixom.
Det blev hur mkt mackor och bullar som helst, flera flaskor MER, och ölen såklart, och sist men inte minst små spritflaskor jägermeister m.m.
De 4 chilenarna (4 st då Erre följde me som entourage, our brother in arms) va så pass snabba att lasta på grejer, att bistrovärden inte hann att "varna"
att "Gratis" tilltuggen INTE gällde alkohol.. men 2 late, Aycash grabbarna hade som riktiga A-lagare redan försvunnit me bytet.
Resan blev något bättre efter den lilla kuppen, mätta blev dom iaf.
När dom äntligen kom fram till gbg, trötta och helt fuckt, så möttes dom upp av Pablo, Cristo's kusin. Pablo jobbar som filmare och Aycash va mkt mkt glada att han kunde ställa upp med att följa me "Rapstjärnorna" överallt och filma att möjligt skit som Aycash kan hitta på.
Och där, mina damer och herrar och blogg torskar, så startar videon/minidokumentären "Aycash Goes 2 GBG"
Som dom säger i Frankrike Änjööyyy!


PART 1


PART 2


PART 3Misslyckad Video blogg, hahah, criss paja!

Shuuus!

Nu börjar helgen komma till sitt slut, de roliga är över, och tillbaks till vardagen.
Som ni kanske läste på förra inlägget (om inte så gör de genast) så var Cristo i STHLM, så de blev en helnatt i studion me Aycash, inspelning, hinka och massa sjuka videoklipp.
Låten "Mi Flow" avancerade och är snart klar, bara refrängen saknas och lite smådetaljer att fixas, och den spelas in så snart som möjligt då de finns tid.
Även 2 nya låtar påbörjades, en dancehall låt och en reggaeton bachateao. Bachateao låten kommer bli FEEEEET!!!
Så håll utkik efter dom låtarna oxo, speciellt bachateao låten som kommer att spelas på en Urban klubb nära dig.. Uté Sae!!

Här kommer en liten sneak preview på låten "Mi Flow".
Hare fett sofoot...
piz'n'luv
/Aycash

Det rör sig!

Shiuu!

Fredag idag; fett nice såklart.. Kan man tycka annat? Om man jobbar helg kanske det är lite mer keso..
Det glädjer oss att besöksantalet ökar sakta men säkert.. Meningen med en blogg är trots allt att dela med sig av saker & ting och hela grejen faller ju om det inte finns nån som är intresserad av shittet..

Tack för att du besöker bloggen!

Cristooow WTFloww,  kom till STHLM igår.. (Välkommen till hemstaden bruuuushään) efter en hård vecka med mycket plugg och därmed minst lika mycket fuskande, så här han HÄR! Redo to drop some feta flooows!

Americo satt i studion igår och mixade låten "Me tiene amarrao'" (se tidigare inlägg) och ringde sen Criss för att låta han lyssna på resultatet.. Låten lät fet, tyckte Criss.. "Bounca skiten så lägger vi till den till julklapps högen vi ska dela ut senare under vintern!".. 10 minuter senare; ett sms..

Americo:

"Fan fa fan :( ja spelade in, la in, fixade beaten perfekt låten va klar fan o datan fuckade sig o ja spara inte :( :( :(

Criss:

"Smart maan, du måste spara efter varje grej.."

Americo:

"Fett kefft fan trodde ja hade gjort det :("

Till Americo vill Aycash säga (och bitchslapa):

Tro gör man i kyrkan; I Rasca Studios; där VET man.. (och dansar cumbia med sågar)..

Ha fett bra helg; Ta hand om er; Om ni blir hinkade eller annat nice, var försiktiga så ni inte ramlar och fukkar er själva..

http://www.youtube.com/watch?v=qM6vzMpf-GI

//

AYCASH 


Aycash; Vad betyder namnet?

Det är en del som har hört av sig till oss och undrat: Vad betyder egentligen Aycash?

Med åren så har vi själva glömt bort varför vi valde namnet och vad namnet betyder.. Det har funnits teorier, både från andra och oss själva.. Och ja, vad betyder egentligen skiten?

En förklaring, som startade som en halvlögn från oss själva, var att namnet betyder "det finns cash" på spanska.. Och att när Criss var i Chile -99, så frågade alltid hans kusiner "Y ay' cash, o no?" (Finns det cash eller inte) eftersom dem visste att "svensken" hade fett me pengar (han hade ju trots allt kvarterets ända Nike tröja). Det slutade alltid med att Criss bjöd på bärs och annat smått och gott... Ja, det FANNS cash! I slutet av resan så tog dock alla flooze slut.. Och en dag så frågade Criss kusse: "ya po' ay cash o no?" No weon no tengo cash.. dejate wear un rato.." TOLK: Nej det finns inga cash kvar.. Klipp dig, skaffa ett jobb och låt mig va maaan".. besvikelsen i kusinens ögon var stor.. Och när Aycash sen bildades år 2000-2001, så var tanken att nu, nu skulle det alltid finnas cash och dem omkring gruppen skulle aldrig behöva vara besvikna! ... En ganska fin historia, som hade varit ännu finare om den varit sann.. men det var den inte.

En annan teori, som vi inte vet vart den kom ifrån, var att om om man läser Aycash "baklänges" blir det CashAy eller om du vill - cashay.. som på spanska (chilensk) betyder "fattar du?". Teorin var att vi egentligen skulle hetat Fattaru men på spanska och när 4 grabbar från söder gjorde succé med låten "Mina hundar" så blev det en omöjlighet.. Så då vände vi bara på skiten; Aycash!

Den här teorin har vi nästan själva kommit att tro på.. Den lät ju logisk men den är inte heller sann. "Fattaru" hade redan börjat bli kända innan vi ens kände varandra och det hade varit helt ologiskt att lansera namnet "Cashay" som ett alternativ.

Den riktiga förklaringen är...


Att ordet,namnet.. betyder Jack Shiet; Nada - inte ett skit!

Varför just Aycash?

Först och främst; vi var alltid dåliga på att komma på bra namn.. Något ni kommer märka senare om ni följer bloggen.. För det andra tänkte man lite annorlunda på den tiden. Cristo hade en massa skivor från Frankrike och vi var inne på fransk hip.. Skiten lät fett tungt så vi tänkte 1+1=2: - "Fan vi måste ha något med franska influenser!". Så efter att ha suttit en halv dag hos Cristo och typ bara sagt massa konstiga ljud som skulle "låta" franska.. Så hade vi ett alternativ vi tyckte lät franskt och bra.. I'Cage.. med riktigt sånt där franskt G-ljud... I'Cagggggge.. (Vilka jävla idioter..) Efter nån dag ändrades sedan stavningen till: AYCASH.. voila madame!

Andra alternativ var skitdumma men det överlägset dummaste var Criss förslag: "Animerad Verklighet".. Vad är det för skitnamn?  Ni kan ju gissa vad Criss ägnade sig åt på den tiden..
Tack och lov, satte dem andra stopp för förslaget.. Tänk er; "Hej Hej, vi är Animerad Verklighet.. Ska vi göra en låt?"

Buenas Buenas

// Aycash


uppdatum

Just nu:


En våg av studier sköljer över gruppen för tillfället. Americo pluggar inte men utbildar sig; close enough..

Han ska köra runt på nån maskin men för att komma dit så måste han först göra sin "praktik". Praktiken gör han på ett av Stockholms billigare varuhus och just det här varuhuset verkar se möjligheten till billig arbetskraft genom att låta människor praktisera hos dem året runt. Människorna i sin tur är allt från f.d interner till unga som hamnat snett och vidare till folk som e något slöa i tanken. Känn dig som hemma brorsaaaan! ;).. men ärligt, props till butiken..

Cristo han pluggar. Han ska bli nån elsnubbe. Han måste vara den enda som hookar proven i förväg men ändå lyckas få IG... Inte mycket har förändrats sen gymnasiet med andra ord.

I helgen kommer Cristo på besök och vi kommer att spendera en hel del tid i studion. Låtar ska finslipas inför lanseringen av hemsidan och ev. hinner vi börja med projektet: Resa genom tiden.

Det är aldrig lätt att sprida ett budskap när man är en liten röst i en större värld... Att få folk att veta att vi inte bara finns utan att vi lever i allra högsta grad är ett svårt uppdrag... Men Aycash e på G, syster och bror.. Fiende som vän.. Vi är på G.. Det kommer inte alltid att vara snyggt men Aycash ska sättas på kartan...(Gärna där det finns en fet strand i närheten)..

Tills nästa gång; ta hand om er, chilla fett och läs en bok - de e bra för er.. (Americo, inga bildböcker)

Que pah!

Första veckan som vår blogg låg uppe drog den 31.523 st besökare!!
Ett fantastiskt resultat som skulle vara än mer fantastiskt om det vore sant..

Några tusen mindre var det.. Hur många tusen?


..Och så har vi fått vår första vinnare här på bloggen! Han har vunnit en halv skämsremsa (reducerat pris), som han fritt kan använda i STHLM:s lokaltrafik.
Grattis!..önskar vi honom och det blir alltså hans jobb att se till så att Aycash får sin första seriösa hemsida, år 2008.. Något sent.. men men.. ;) Varför stressa?

Vi kommer även dra igång ett projekt på våra sidor, som kommer bära namnet: "Resa genom tiden". Kort och gott så kommer ni få lära känna oss lite närmare.. Dåtid,nutid och framtid kommer blandas som en äkta tabouleh sallad..
Mer om ett projekt kommer när vi har lite mer konkreta grejer... Och till skillnad från tidigare så ska vi verkligen försöka avsluta projektet innan nästa årtioende.

Ta hand om er


Shiiiiuuuuu!


Ready 2 launch

Nu har vi slagit ihop våra få och usla kunskaper inom webdesign och lyckats få till en blogg som ser ut som en blogg..
Eller?

Vad händer i studion?

Studion är som sagt klar (nya bilder kommer) och bortskänkta möbler har kommit på plats.. Nya tomma burkar och flaskor står här och där; ..Som det ska vara med andra ord. Studion har vi en gammal lokal under jord och det slog mig att om vi skulle få krig i Sverige så skulle dem enda överlevande vara små okända rapgrupper som kom upp ur sina slitna hålor och ba: "Shuu, va händer maan?!"

En soffa behövs; Vill du skänka en tresits till en fattig grupp - Hör av dig! Hemlig present utlovas ;)

..Annars har vi några nya låtar på G..

"Me tiene amarrao" - en annorlunda klubblåt med puls och bailefunk influenser.. Håller på och mixas. Vi hoppas vi kan lägga upp lite smakprov snart.

"Sobredosis" - nåt Americo och Criss proddade en kväll i onyktert tillstånd och som Cristo la en vers på för någon vecka sen. Vi tror det kan bli en låt som diggas eller som folk tycker e fett keff.. Spännande shisnic med andra ord!

+ En svensk låt som Memo har proddat som i princip är klar för uppläggning på våra sidor..

Andra låtar på G:
 
"Mi flow", "Traficante".. Och annat smått och gått..

Annars då?

Nästa månad fortsätter inspelningen av videon till "Mi flow" och vi kommer säkert efterlysa lite smågrejjer här på bloggen.. Nån som känner nån som känner nån som äger ett flygplan? Inte nåt märkvärdigt typ bara ett sånt som man vattnar ängar med? Hör av dig! Dock vill vi ha med instruktionsbok.

PnL

Aycash


Webmaster Sökes!

Jepp, nu e de så att vi "Äntligen" vill få igång vår hemsida på riktigt  http://www.aycash.com/
Så finns det nån där ute me Skills, och som skulle vilja hjälpa oss me den saken till ett rimligt pris...
(och med rimligt pris menar vi då gratis) Så e de ba höra av er till oss så vi kan få igång den.
Webmastern bli belönad me nåt hemligt.

Baby Baby!
/Aycash

Rasca Studios flyttar

Vi har flyttat från vår gamla lokal till en ny.. Bara ca 100 m från den gamla men det skiljer feta ljusår om man ser till kvalité.. I den gamla vågade man inte somna i, för man visste inte vad man kunde somna på eller vad man kunde vakna i. Ett gammalt skyddsrum från andra världskriget som luktade jord och som orsakade fett me snuva (utan ladd).. Dessutom bodde det en faster Polis ovan som älskade att skicka störningsjouren på oss.

Nu är det soofoot; det är fortfarande "Rasca" - fattigt,billigt och smuts-charmigt - men nu känner man sig hemma.
Mickbåset ni ser här är 1,54 m i höjd. ;)hare sofoot

//
Aycash

Ny Video på G...

2 låtar, 1 video. Yes!

Låtarna "Pistolonico", som finns för lyssning på www.myspace.com/aycashmusic, och "Mi Flow", kommer att bli till 1 video.
Halva videon är inspelad (Pistolonico), och den andra är på G.
Videon regisseras av ingen mindre än Oliver Martin (ODMH) www.myspace.com/odmh


Här är lite snapshots från parkeringsscenen till "Pistolonico"...
Prrrrräääääh!!!!!

    

Första!


Då vare dags att lägga upp bloggen!

Här kommer ni att få ta del utav de mesta som rör gruppen Aycash, så som nya låtar, videos, bilder, info om spelningar, vad som pågår för tillfället m.m.
Vi kommer att försöka uppdatera så ofta som möjligt för att ni ska få de senaste.
Ait, droppa gärna kommentarer.

Kärlek!
/Aycash

RSS 2.0