Svenska eller spanska; Hur ska ni ha det, hombrey? Del 1

När vi träffades och bildade gruppen Aycash kring år 2001, var det aldrig något snack om att vi skulle göra hip hop på svenska. Visst hade Americo i sina yngsta dar prövat sig på att köra på engelska men det lät väl sådär, minst sagt (Dre Dog in tha house baby, yeah!!). Första låtarna Aycash gjorde var "4 Element" och "Pass på dessa". Vilka tider...



Runt 2002, gjorde Danito en beat som hade en sydamerikansk sampling.. Det var egentligen då som vi för första gången tänkte "att vi kan testa och göra den på spanska". Resultatet var inte det bästa. Det kanske inte var så smart heller att testa den live för första gången, dagen efter att vi skrivit texterna.


Americo hade dock redan från början blandat in en del spanska i sina texter. I låten "Testamentet" kör han exempelvis nästan hela versen på spanska. Det finns andra exempel där vi alla blandade in några rader spanska och konstigt hade det varit om vi inte gjort det. Spanska är trots allt vårt modersmål.



Efter sommaren 2002 träffade vi en snubbe vid namn Ric. Ric arbetade för ett skivbolag och hade hört oss under sommaren. Han var intresserad av ett samarbete och framförallt var det låten "Ayfiesta", som han hade fastnat för. MEN.. Det finns alltid ett MEN.. Han ville att vi skulle börja köra på spanska eftersom "svenska talas av 8 miljoner; spanska av 600 miljoner". Och det är klart snackar vi skivbolag, så snackar vi business. Vi tänkte att vi skulle göra ett försök. Efter ca 3-4 månaders frosseri i spanska lyrics och rhymes började flowet sitta allt bättre men vi var fortfarande långt bakom t.o.m. dem som var medelmåttorna inom genren. Efter ca 1 års samarbete var den goda tiden hos skivbolaget förbi. Ägarna hade tydligen börjat undra vilka dem där 4 ungdomarna som hängde i deras dyra studios var. Att vi dessutom ständigt drack och smokade gjorde oss inte populärare. Bolaget hade dessutom bytt inriktning under denna tid och valt att satsa på den asiatiska marknaden. "Japaner är väl inte så inne på spansk hip hop", tänkte dem och så behövde inte vi komma tillbaka mer.



Criss ryckte därefter in i lumpen och var borta under ca 1 år. Vid ungefär samma tidpunkt tappade vi också Danito. När Criss väl muckade hann han vara ute i ca 3 månader innan det var dags för Americo att "rycka in". Vid denna punkt var Aycash som närmast att läggas ner.. På riktigt..



Kommentarer
Postat av: Loo

Har ni också snö idag?

2009-01-23 @ 14:28:41
URL: http://loem.blogg.se/
Postat av: K-Bone

Tjena. Hur kan ladda hem big bajt ? den är så jävla bra :P

2009-01-26 @ 02:10:25
Postat av: C

there ya go!

http://www.zshare.net/audio/544043151bd457f3

2009-01-26 @ 08:06:58
URL: http://www.aycash,com
Postat av: K-Bone

Thx loco

2009-01-26 @ 23:26:39
Postat av: K-Bone

Thx loco

2009-01-26 @ 23:28:12
Postat av: Munoz

Gör en Blandning av Spanska/svenska som i Big Bajt, det låter gaalet!



Esto es tan bueno, Dame mas!

2010-11-10 @ 00:18:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0